Stäng
Startsida / Genosys

Genosys professional

Microneedling system

Microneedling är en unik behandlingsmetod. Man använder sig av mikronålar som en fysiologisk stimulans för att utnyttja hudens inneboende förmåga till självläkning och självförnyelse. Mikronålarna skapar transportkanaler när de penetrerar huden. Dessa mikrokanaler ökar absorptionen av de bioaktiva substanser som vi väljer att tillföra.

  När vi applicerar hudvårdsprodukter är det ca 0,3% som når de djupare hudlagren. Vid applicering av aktiva substanser i samband med microneedling ökar upptaget upp mot 50%. Genom den naturliga läkningsprocessen och med hjälp av bioaktiva substanser sker nyproduktion av kollagen och elastin som resulterar i en förbättrad hudkvalitet.

  Behandlingsresultaten är jämförbara med andra hudstimulerande behandlingar som exempelvis laserbehandling eller djupgående kemisk peeling. Genosys Microneedling System är ett skonsamt behandlingskoncept, sidoeffekterna är försumbara och återhämtningstiden är kort. 

 

MED GENOSYS KAN DU BEHANDLA:

  • Fina linjer & rynkor
  • Ärr & akneärr
  • Spänstfattig hy
  • Hyperpigmenteringar & åldersfläckar
  • Solskadad hy
  • Hudbristningar/striae
  • Håravfall

Vad händer vid Microneedling?

 

1. Skapandet av transportkanaler

Nålarna skapar mikrokanaler som underlättar absorptionen av de bioaktiva substanserna så att de nå de djupare hudlagren. Absorptionsgraden kan ökas från det vanliga vid direktapplicering på max 0,3% upp mot 40 - 50%.

 

2. Stimulans av huden till självförnyelse/revitalisering

När nålarna penetrerar huden skapar de en optimal grad av lätt inflammation som i sin tur stimulerar hudens inneboende läkningsprocess och därmed sker en aktivering av kollagen- och elastinproduktionen. Denna process förstärks ytterligare genom appliceringen av utvalda bioaktiva substanser.

Genosys Microneedling sker med den senaste generationens patenterade rollers. Som resultat av flerårigt utvecklingsarbete, har Genosys konstruerat en rollertyp med större nåltäthet (upp till 540 tunna mikronålar) och specialformad nåldiameter (inspirerad av myggans gadd, naturens skickliga mästare på att på ett knappt märkbart sätt penetrera huden).

 

Genosys/ DTS roller kan under en ca. 10 minuter lång behandling skapa tusentals mikrokanaler. Med hjälp av den utvalsade diskkonstruktionen har man helt eliminerat möjligheten att nålar ska kunna lossna, vilket inte är ovanligt hos andra äldre modeller. Nåltätheten och den genomtänkta konstruktionen av nålarnas diameter skapar en god penetration samt en jämn tryckfördelning för en skonsam behandling. 

DTS™ rollers innehar flera patent, är medicinskt CE-märkt, (CE 0120) FDA- och KFDA-godkänd. Allt för att garantera säkerhet.

 

Utöver högteknologiska DTS-rollers har Genosys också utvecklat en tillhörande produktserie som bygger på modern medicinsk kunskap och biokemi. Denna produktserie tillvaratar inte bara på Microneedlingens fulla potential, utan tillför dessutom en helt ny dimension inom avancerad hudvård.

Vill du ha prover och mer information?
Kontakta Ellancé Pro Beauty på telefon 08-545 688 50 eller maila till info@ellance.se